امروز: شنبه, ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی

بیماری ها و اختلالات روانی

اختلال کنترل تکانه: تاثیرات آن بر روی زندگی فرد و راهکارهای درمانی

اختلال کنترل تکانه چیست؟ اختلال کنترل تکانه عبارت است از میل شدید، ناگهانی و مهارنشدنی به انجام کاری که حقوق دیگران را نقض می‌کند یا با هنجارهای اجتماعی در تضاد است. این اختلال توانایی مهار اعمال یا…
۲ روز پیش

تهدیدی به نام سندروم ددی ایشو (Daddy issue)

سندرم مسئله با پدر (Daddy issue) عموماً عبارتی جذاب است که اغلب به صورت تحقیرآمیز برای اشاره به زنانی به کار می‌رود که روابط پیچیده، گیج کننده یا ناکارآمد با مردان دارند و افرادی (اغلب زنان) را توصیف…
۴ روز پیش

خودشیفتگی پنهان: شخصیت خودشیفته خجالتی چه نشانه هایی دارد؟

تیپ شخصیتی خودشیفته بر روی یک طیف قرار دارد که در انتهای آن یعنی مقدار اندک آن، نارسیسیزم سالم یا بهنجار (Healthy Narcissism) قرار دارد. جایی که شخص از نقاط قوت و ضعف شخصیت خود آگاهی دارد و چون…
۴ روز پیش

سلفی گرفتن با اختلالات روانی ارتباط دارد؛ بر اساس پژوهش های علمی

گوشی‌های هوشمند آدم‌ها را بیش‌تر از هر زمان دیگری به یکدیگر متصل کرده‌اند. در طول یک روز، از طریق گوشی هوشمندتان می‌توانید با مادربزرگ‌تان گپ اینترنتی داشته باشید، قبض‌های‌تان را بپردازید، پیتزا…
۱ هفته پیش

دوپامین دیتاکس: نقش دوپامین در رفتارهای اعتیادآور چیست؟

اگر کمی به زندگی روزمره خود دقت کنیم، متوجه می‌شویم با عوامل حواس‌پرتی‌ و رفتارهایی بیهوده محاصره شده‌ایم که کیفیت کار و تمرکزمان را کاهش داده‌اند. ساعت‌ها زمان باارزش خود را صرف فضای مجازی،…
۱ هفته پیش

دانشمندان مطمئن‌ترین راه برای مهار خشم در موقعیت‌های پُر تنش را یافتند!

مطالعات جدید نشان می‌دهد که بهترین راه برای مهار خشم در شرایط پراسترس، نوشتن واکنش‌های خود بر روی یک تکه کاغذ و سپس دور انداختن آن است. این روش به قدری مؤثر است که احساس خشم را تقریباً به طور کامل از…
۱ هفته پیش

سندروم خبر بد: چگونه می‌توانیم با تأثیرات منفی آن مقابله کنیم؟

آیا تا به حال برایتان پیش آمده ساعت‌ها مشغول بررسی خبرها در شبکه‌های اجتماعی یا تلویزیون باشید؟ پیش آمده که به‌خاطر تماشای پی‌درپی خبرهای ناگوار، استرس و اضطراب را تجربه کرده باشید؟ اگر پاسختان به…
۱ هفته پیش

اعتیاد به خشم: چرا بعضی افراد دائماً عصبانی هستند؟

خشم یکی از واکنش‌های طبیعی بدن است و وقتی ایجاد می‌شود که اوضاع بر وفق مراد نباشد، اما هر احساسی حد و اندازه‌ای دارد. اگر تمام مدتی که پشت فرمان نشسته‌اید، عصبانی هستید یا با کوچک‌ترین اتفاقی به‌شدت…
۲ هفته پیش

آیا افسردگی در نوزادان نیز وجود دارد؟ نشانه‌ها و راهنمایی برای والدین

نظر روان‌شناسان درباره افسردگی نوزاد گرچه تصور بیشتر افراد این است که نوزادی و کودکی دورانی شاد و بی‌دغدغه است، این دوره هم سختی‌ها و چالش‌‌های خاص خودش را دارد. درباره افسردگی در نوزادان اطلاعات کمی…
۱ ماه پیش

دوره شیدایی چیست؟: تفاوت مانیا و هیپومانیا

هیپومانیا چیست؟ هیپومانیا یا نیمه‌شیدایی حالتی است که به‌سبب آن احساسات، انرژی و فعالیت فرد غیرطبیعی تشدید می‌شوند. این تغییر به‌گونه‌ای است که اطرافیان فرد متوجه می‌شوند رفتارش مثل همیشه نیست.…
۲ ماه پیش

اختلالاتی که نباید با اوتیسم اشتباه گرفته شوند!

چند دهه پیش، اکثر مردم نام اوتیسم را نشنیده بودند، اما احتمالا اکنون به طور مرتب در مورد آن مطالب مختلفی می‌خوانید یا می‌شنوید. اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک بیماری مرتبط با رشد مغز است که بر نحوه…
۲ ماه پیش

عشق وسواسی: نشانه هایی که باید جدی بگیرید!

عشق وسواسی چیست؟ عشق برای همه ما احساسی آشناست. ما خانواده، دوستان و حیوانات خانگی خود را دوست داریم و عاشقشان هستیم. عشق وسواسی زمانی اتفاق می‌افتد که ما شخصی را بیش از حد دوست داشته و میل به کنترل…
۲ ماه پیش

اختلال ابولیا و ضعف اراده: علائم و دلایل ایجاد ابولیا

اختلال ابولیا چیست؟ اختلال ابولیا حالتی از کاهش انگیزه است. به طور کلی، ابولیا به نوعی از بی تفاوتی اشاره دارد که در نتیجه بیماری ایجاد می شود، به ویژه بیماری که بر مغز تأثیر می گذارد. برخی از افرادی…
۳ ماه پیش

اعتیاد به خرید کردن، از لذت به عذاب: وقتی خرید کردن تبدیل به وابستگی می‌شود

اعتیاد به خرید اعتیاد به خرید یک اعتیاد رفتاری است که شامل خرید اجباری به عنوان راهی برای احساس خوب و اجتناب از احساسات منفی مانند اضطراب و افسردگی است. مانند سایر اعتیادهای رفتاری، اعتیاد به خرید…
۳ ماه پیش

علائم سایکوز یا روان پریشی: شناخت و درک این وضعیت روانی چالش برانگیز

سایکوز Psychosis به دسته ای از اختلال های شدید روانی اطلاق می شود که در آن ارتباط بیمار با واقعیت قطع می شود. در این افراد به صورت چشمگیری حس واقعیت سنجی مختل شده، نسبت به بیماری خود بصیرت و آگاهی…
۳ ماه پیش

لالی انتخابی در کودکان: آیا لالی انتخابی درمان پذیر است؟

لالی انتخابی چیست؟ لالی انتخابی (SM) یک وضعیت سلامت روان است که در آن به دلیل ترس یا اضطراب فرد نمی تواند در موقعیت های خاصی صحبت کنید. معمولاً کودکان خردسال دچار این اختلال می شوند، اما می تواند…
۳ ماه پیش

بیماری های روانی؛ نشانه هایی که باید بدانید

نشانه های بیماری روانی سازمان جهانی بهداشت سلامت روان را اینگونه توصیف می‌کند: «وضعیت رفاهی که در آن فرد توانایی‌های خود را می‌شناسد، می‌تواند با استرس‌های عادی زندگی کنار بیاید، می‌تواند کارساز و…
۳ ماه پیش

مه مغزی: چالشی در برابر تمرکز و کارایی ذهنی

مه مغزی چیست؟ مه مغزی با سردرگمی، فراموشی و عدم تمرکز مشخص می شود. این می تواند ناشی از کار بیش از حد، کم خوابی، استرس و گذراندن زمان زیاد در رایانه باشد. در سطح سلولی، اعتقاد بر این است که مه مغزی…
۴ ماه پیش

اختلال شخصیت خودشیفته: نگاهی عمیق به چالش‌ ها و راه حل‌ ها

اختلال شخصیت خودشیفته چیست؟ خودشیفتگی توجه زیاد از حد به خود است، تا حدی که باعث می‌شود فرد نیازهای اطرافیانش را نادیده بگیرد. در حالی که هر کس ممکن است گه‌گاه حالاتی از خودشیفتگی را نشان دهد،…
۴ ماه پیش

توهم فرگولی چیست؟! علائم و نشانه های توهم فرگولی

توهم فرگولی توهم فرگولی اختلال روانی نادری است که در آن فرد مبتلا باور دارد که دوستان و اطرافیانش یا کسانی که قصد آزار او را دارند، می‌توانند ظاهر غریبه‌ها را به خود بگیرند. به این معنا که افراد…
۴ ماه پیش